Gradsko vijeće o grijanju, poljoprivredi i budžetu

Na 13. sjednici Gradskog vijeća usvojen je Program organizacije sezone grijanja, koja će trajati do 30. aprila 2018. Prema riječima direktora JP Grijanje, Seada Kaknje, sezona neće početi ranije, kako je najavljeno, zbog remonta postrojenja ArcelorMittala, isporučioca toplotne energije za grijanje grada. Dodao je da je sve spremno za start sezone, koja će, prema obećanjima iz ArcelorMittala, biti bolja u odnosu na prethodnu.

Usvojena je danas i Informacija o stanju poljoprivrede sa Programom mjera za njeno unapređenje. Na raspolaganju Gradskoj upravi ove godine je rekordnih dva miliona KM. Prema riječima Senade Sejmenović, više stručne saradnice za poljoprivredu, poziv za prijavu na poticaje sa kriterijima, objavljen je i ranije. Do sada je više od 1.200 poljoprivrednih proizvođača apliciralo na ovaj poziv, ali je svega 30 posto prijava bilo ispravno i u skladu sa objavljenim kriterijima, kaže Sejmenović.

Vijećnici danas nisu usvojili Izvještaj o izvršenju Gradskog budžeta za prvih šest mjeseci ove godine, sa obrazloženjem da ne žele raspravljati o dokumentu koji oni nisu donijeli. Prema Izvještaju, u prvih šest mjeseci 2017., utvrđeni su prihodi u iznosu od 19 miliona i 500.000 KM, što je 90 posto od predviđenog plana i 13 posto više u odnosu na nivo izvršenja budžeta u istom periodu prošle godine.

Share