SDA o Zaključku Gradskog vijeća o osudi napada na novinare

Gradski odbor Stranke demokratske akcije Zenica ponovo se oglasio u vezi sa Zaključkom o osudi napada na novinare Haruna Bošnjaka i Adnana Džonlića, od strane gradonačelnika Fuada Kasumovića, koje je Gradsko vijeće usvojilo na inicijativu Kluba vijećnika ove stranke na prošloj sjednici.   

U usvojenom zaključku predlagača SDA se navodi da Gradsko vijeće Zenica čvrsto stoji na stanovištu da je sloboda medijskog izvještavanja, garantovana Ustavom i zakonima Bosne i Hercegovine, temeljni preduslov i stub svakog demokratskog društva. Imajući to na umu, Gradsko vijeće Zenica je bezuslovno podržalo novinare i druge medijske djelatnike u njihovom radu, jer se na taj način o djelovanju ovog predstavničkog tijela obezbjeđuje cjelovita informacija potrebna građanima Zenice, podsjećaju iz Gradskog odbora SDA.

Gradsko vijeće Zenica je naglasilo da će učiniti sve što je u njegovoj moći da spriječi ovakva i slična ponašanja, bez obzira od koga ona došla, s ciljem stvaranja uslova za siguran i dostojanstven rad svih medijskih djelatnika koji prate rad Gradskog vijeća Zenica, kaže se u saopštenju.

 

 

Share