Firma KOMGRAD-ZE gubi poslove,ugovor na provjeri

Šest godina nakon formiranja,firma KOMGRAD-ZE u situaciji je da ne dobija poslove po osnovu važećeg ugovora,što bi moglo dovesti u pitanje normalno poslovanje i izmirenje obaveza prema radnicima,tvrde u Sindikalnoj organizaciji. S druge strane,u Gradskoj upravi ističu kako se poslovi moraju dodjeljivati transparentno,te da je ugovor na svojevrsnoj provjeri.

Prema ugovoru iz 2011. godine između tadašnje općine Zenica i najboljeg ponuđača, firme Almy,preduzeće Komgrad ZE je osnovano s ciljem socijalnog zbrinjavanja i spašavanja radnika Komrada.  KOMGRAD -ZE je u javno-privatnom partnerstvu u omjeru 65 prema 35 posto,koliko pripada Gradu.U posljednje vrijeme kako tvrdi predstavnik sindikalne organizacije Komgrad ZE,Muhamed Pivić,ovoj firmi se ne dodjeljuju poslovi ,te postavlja pitanje u čijem je to interesu.

S druge strane gradonačelnik Zenice,Fuad Kasumović podsjeća da se dodjela poslova mora vršiti na osnovu javnih poziva i transparentno. Ugovor je na svojevrsnoj provjeri,nakon čega će neke stvari biti jasnije,kaže Kasumović.

Nedovoljno posla za Komgrad ZE moglo bi dovesti do kašnjenja u izmirenju obaveza prema radnicima.       (Š.B.)

 

 

 

Share