Festival “Snježna kraljica”

U organizaciji Kabare kluba i zeničkog Udruženja likovnih umjetnika ,od 15.do 30.decembra,u Zenici će biti održan 2.festival pod nazivom „Snježna kraljica“.
U tom periodu biće održani brojni zabavni i kulturni programi,a sve u cilju da se u Zenici osjeti praznični duh.
Direktor projekta „Snježna kraljica-Zenica 2015“, Ivan Petrović,za narednih 15 dana najavljuje brojne sadržaje koji će Zeničanima barem djelomično pružiti i dočarati ugođaj praznične atmosfere,tim prije jer ni ove godine nisu planirana sredstva za centralni doček nove godine.
Program će se održavati na trgu BiH i Bosanskom narodnom pozorištu,a zvanično otvaranje je sutra u 20 sati u Kabare klubu izvedbom monodrame „Ćorkan“ zeničkog glumca Harisa Burine.
Sutra u 12 sati najavljeno je otvaranje stalne postavke likovnih djela akademskih slikara Zenice,te radionice za djecu i odrasle koja će trajati do 30.decembra.
Koordinatorica književnih večeri,Merima Handanović,najavljuje brojne promocije za zaljubljenike pisane riječi.
Za 20.decembar najavljuje se poetsko veče Rašide Muhić iz Maglaja,a 4 dana kasnije književno veče sa Naidom Mujkić i Mirzanom Kodrić.
U sklopu drugog festivala „Snježna kraljica-Zenica 2015.“ biće održani i brojni koncerti,a sve će biti zaokruženo svojevrsnim finalom 30.decembra sa podjelom paketića za djecu sa posebnim potrebama iz udruženja Zvijezda,uz predstavu Miroljuba Mijatovića i Anđele Ilić.     (R.Š.)

 

 

Share