Energetski Dani Zenica 2015

Grad Zenica, kao jedan od potpisnika Sporazuma gradonačelnika (Covenant of Mayors) je dobrovoljno preuzeo, između ostalih mjera i obavezu organizovanja manifestacija u cilju podizanja svijesti stanovništva o energijskoj efikasnosti i uštedi energije.
Shodno tome, Grad Zenica uz finansijsku podršku njemačkog društva za međunarodnu saradnju GIZ organizuje treće Energetske dane pod nazivom „Energetski Dani Zenica 2015“, u sedmici od 16.11.2015. godine do 20.11.2015. godine.
Primarni cilj ovogodišnje manifestacije “Energetski Dani Zenica 2015” je podizanje svijesti djece o zaštiti okoliša i energijskoj efikasnosti. Iz tog razloga, tokom naredne sedmice će se, počevši od ponedjeljka u svim prvim razredima osnovnih škola u Gradu Zenica, održati čas na temu zaštite okoliša i energijske efikasnosti.
Tokom Energetskih dana će biti predstavljeni i projekti energijske efikasnosti u segmentu zgradarstva, a bit će upriličen Okrugli stol predstavnika gradova/općina potpisnika Sporazuma iz Bosne i Hercegovine, uz prisustvo predstavnika Energetske agencije KSSENA iz Slovenije.
Medijski pokrovitelj manifestacije „Energetski Dani Zenica 2015“ je  Radio televizija Zenica.  (zenica.ba)

Share