Ekipa zeničkih imama pobjednik memorijala “Vedad Šabanović”
U organizaciji džemata Putovići i prijatelja, u dvorani Bilmišće održan je prvi memorijalni malonogometni turnir „Vedad Šabanović“. Na turniru je učestvovalo osam ekipa, a titulu pobjednika odnijela je ekipa zeničkih Imama. Oni su u finalu bili bolji od Borca iz Tetova sa 3:1. Treće mjesto je osovjila ekipa Pridražića koja je nakon izvođenja penala slavila protiv Fortune sa 4:3. Pehar prvog memorijala pripao je džematu Putovići za nesebičan angažman u organizaciji turnira. Lopta Vedad Šabanović uručena je ocu Senahidu. Pehar za fair play je dobila ekipa „Vedo i prijatelji“, najbolji goluman je Mirzad Kozlić iz pobjedničke ekipe, a njegov saigrač Husref Pašalić je proglašen za najboljeg igrača turnira.
Za sve učesnike i sponzore obezbjeđene su zahvalnice, te pehari za tri prvoplasirane ekipe i pehari za pojedinačne nagrade. Iako se radilo o prvom momorijalu, organizatori su u potpunosti položili ispit i nadati se da će svaki naredni biti još bolji i kvalitetniji.
Vedad Šabanović je preselio na budući vječni svijet u 26 godini nakon teške bolesti. Bavio se nogometom i na sportskim terenima je izvojevao mnoge pobjede, ali je na žalost onu najvažniju izgubio. Kako su organizatori najavili želja im je da ovaj turnir preraste u tradicionalni i da se održava svake godine.
   
Kompletni rezultati:
Grupna faza
Putovići – Fortuna 2:2 (0:2)
Vedo i prijatelji – Pridražići 0:0 (1:3)
Borac Tetovo – Rudar Zenica 3:1
Zenički Imami – MNK Calp 3:0

Revijalna utakmica: pjetlići Čelik – Fortuna 2:0

Polufinale
Fortuna – Borac 0:2
Pridražići – zenički Imami 0:2

Utakmica za treće mjesto
Fortuna – Pridražići penali 3:4

Finalna utakmica
Borac – zenički Imami 1:3
Share