Treća životna dob o novim tehnologijama

Osobe treće životne dobi sa područja mjesne zajednice Sejmen ,njih 16 , polaznici su prve grupe koja će imati priliku proširiti svoja znanja iz informatike u sklopu projekta „Online senior“.Edukacija ,koja traje 3 dana,prilika je da se mnogi od njih po prvi put upoznaju sa novim tehnologijama.
Jedan od predavača,Zlatan Agić,ističe da su osobe treće životne dobi,mada postoje brojne predrasude,dobri učenici i željni znanja.
Polaznici obuke tokom tri dana moći će naučiti kako koristiti pretraživače i kako kreirati e mejlove ,što je preduslov za izradu računa na popularnim aplikacijama kao što su Skajp ili Viber.Predsjednica mjesne zajednice Sejmen,Jadranka Čičak,očekuje da bi projekat zbog velikog broja zainteresovanih mogao biti produžen.
Projekat „Online senior“ ,prema riječima PR koordinatora kompanije Telemach Edine Kurić-Zorlak i izvršne direktorice američke trgovačke komore u BiH, Violete Ćibukčić ,pokazao se kao pun pogodak.
Svim polaznicima koji uspješno završe edukaciju biće uručena diploma ,a za najbolje su obezbijeđene novčane nagrade.Na području BiH obuku je do sada prošlo 450 osoba treće životne dobi.O kakvom je interesu riječ najbolje govori podatak da se samo u Zenici prijavilo više od 200 osoba.   (R.Š.)

 

telemach c telemach b

Share