Dvodnevna vježba CZ “Odgovor 2015”

Služba civilne zaštite Grada Zenica  organizuje dvodnevnu vježbu “Odgovor 2015”.
Vježba se održava  18. i 19.  novembra 2015. godine u Kasarni  7. muslimanske viteške brigade Zenica. Učesnici vježbe su: Služba civilne zaštite, Štab civilne zaštite, Oružane snage BiH, Crveni krst/križ Grada Zenica, PU Zenica, MUP-ZDK (specijalna policijska jedinica).
Tu su i  Službe  zaštite i spašavanja  Grada Zenica:  PVJ Zenica,  Služba zaštite i spašavanja na vodi i pod vodom “Bosna”, Služba zaštite i spašavanja prve medicinske pomoći “Dom zdravlja”, Služba zaštite i spašavanja “GSS” i Služba zaštite i spašavanja “DVD”.
Prema planu prvog dana planirana su predavanja  predstavnika CZ Zenica, Crvenog križa Zenica, PU Zenica i Oružanih snaga BiH na teme: struktura, organizacija i funkcionisanje civilne zaštite na području grada Zenica, organizacija i funkcionisanje operativnog centra CZ te organizovanje službi i jedinica CZ u prirodnim nesrećama i upoznavanje  sa načinom organizovanja i djelovanja službi zaštite i spašavanja u kriznim situacijama.
Drugog dana  održat će se smotra učesnika i pokazna vježba zaštite i spašavanja stanovništva u prirodnoj nesreći.  (zenica.ba)

Share