Delegacija Vlade Švicarske u Zenici

Delegacija Vlade Švicarske direkcije za razvoj i saradnju posjetila je danas Zenicu gdje su održali nekoliko sastanaka u Gradskoj upravi i Agenciji ZEDA.

Švicarska ambasada kroz nekoliko svojih projekata već dugi niz godina realizuje uspješnu saradnju s Gradom Zenica. Neki od zajedničkih projekata su: Integrisani lokalni razvoj (ILDP) i Projekat Jačanja uloge mjesnih zajednica u BiH koji su realizovani u partnerstvu sa UNDP-om kao i Projekat vodosnabdijevanja (seco).  

Tokom sastanka u Gradskoj upravi razgovaralo se o izazovima s kojima se susreću lokalne uprave i konkretno grad Zenica, ekonomskoj situaciji i perspektivama, strategijama ekonomskog razvoja i kreiranja radnih mjesta, kao i o iskustvima i rezultatima saradnje u okviru razvojnih projekata koje podržava i finansira Vlada Švicarske.

Nakon sastanka u Gradu Zenici, delegacija Vlade Švicarske direkcije za razvoj i saradnju (SDC) posjetila je Agenciju ZEDA. Ovom prilikom, Delegaciji je predstavljen Biznis inkubator Zenica, Laboratorija LIND i Impulsni kreativni centar.

Ovom prilikom, predstavnicima delegacije Vlade Švicarske/Švicarske direkcije za razvoj i saradnju (SDC) predstavljeni su i budući planovi u okviru Poslovne zone i Biznis inkubatora Zenica.

 

Share