Čović u sjedištu ZDK: U stanju smo ispuniti uvjete koje nam je postavila Evropska unija!

Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Dragan Čović sa svojim saradnicima posjetio je danas ZDK, a u sjedištu kantona razgovarao sa kantonalnim premijerom, Miralemom Galijaševićem i njegovim saradnicima.

-Predsjedavajućeg Predsjedništva BiH upoznao sam sa stanjem u ZDK u sferi privrede, socijalne zaštite, obrazovanja, kao i drugim događanjima, izjavio je novinarima nakon ovih razgovora, Miralem Galijašević, premijer ovog kantona, napominjući da je imao prenijeti dobre vijesti, jer je ZDK jedan od privredno najrazvijenijih kantona sa najvećim izvozom u Federaciji BiH.

-Teme današnjeg razgovora u sjedištu ZDK bile su vezane za načine kako dati doprinos sa ovog prostora da mi naš evropski put ubrzo okončamo jednim kandidatskim stausom za Bosnu i Hercegovinu i vjerujem da ćemo do kraja ovog mjeseca moći naše prijatelje u Briselu obavijestiti da smo u Bosni i Hercegovini u stanju ispuniti uvjete koji su nam postavljeni, izjavio je medijima Dragan Čović, predsjedavajući Predsjedništva BiH. (V.J.)

 

 

 

 

Share