Cjelosedmični bogat repertoar BNP-a

U povodu obilježavanja 67. rođendana Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, zenička publika će imati priliku da uživa u cjelosedmičnom bogatom repertoaru, koji je ova Pozorišna kuća odlučila pokloniti svojim vjernim posjetiteljima.

Za sutra je najavljena obnovljena premijerna izvedba predstave, u produkciji  Dječije, omladinske i lutkarske scene, Pozdravi nekog u režiji Miroljuba Mijatovića.

Već u četvrtak, 23. februara će biti odigrana predstava nastala po tekstu Dragana Komadine, a u režiji Lajle Kaikčije Prodor na Zapad, dok je obnovljena predstava Matijaža Zupančića Razred u režiji Gorana Damjanca planirana za petak, 24. febrauara. Na sam Dan Bosanskog narodnog pozorišta, odnosno na 67. rođendan, 25. februara u 19. 30 sati će biti odigrana druga reprizna izvedba predstave Moja Fabrika u režiji Selme Spahić. Predstava govori o specifičnom odnosu grada i njegove Fabrike, radnika i radnica, njihovom nekadašnjem i današnjem životu, te odnosu grada Zenice i nekadašnje Željezare Zenica.    (S.H.)

Share