Četvrti sastanak Privrednog savjeta

Održan je četvrti sastanak Privrednog savjeta Grada Zenica. Tema sastanka bio je koncept projektnog prijedloga na kojem Grad Zenica kao vodeći partner, u saradnji sa lokalnim partnerima želi aplicirati na program Podrške lokalnim partnerima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini.Ovaj projekt finansira  Delegacija EU, a implementira ga Međunarodna organizacija rada (ILO).
Partneri na projektu su: Grad Zenica, Agencija ZEDA, Služba za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona- odjel Zenica, Tehnička škola u Zenici, Udruženje Poslodavaca te nekoliko zeničkih eminentnih poduzetnika. Namjera Grada Zenica je sistemski pristup rješavanju pitanja zapošljavanja, te da ovaj pilot projekat u skoroj budućnosti  postane dijelom programa rada Gradske uprave na polju unapređenja poduzetništva i zapošljavanja mladih, žena i drugih zapošljivih kategorija.
Na današnjem sastanku prisutni su informisani o novom Zakonu o javno-privatnom partnertsvu. Dogovoreno je da se do naredne sjednice Privrednog savjeta identificiraju  potencijalni projekti za JPP.

 

(zenica.ba)

Share