Čelik sa 2:0 slavio protiv Olimpica

Nogometaši Čelika savladali su Olimpic u prvoj prpipremnoj utakmici na stadionu Kamberovića polje rezultatom 2:0. Domaći su od starta bili bolja ekipa, te su do prednosti došli već nakon 12 minuta igre, kada je Anel Dedić sa 20 metara udaljenosti preciznim udarcem pogodio gol Hamzića za 1:0. Domaći su nastavili sa napadima na gol gostiju, a već u 20. minuti bilo je 2:0. Sjajno je prošao Karić, utrčao u šesnaesterac gostiju gdje ga obara Bogičević, a sudija Šehić pokazuje na bijelu tačku. Siguran izvođač najstrožije kazne bio je mladi reprezentativac, Marin Popović.Do kraja poluvremena domaći su imali nekoliko dobrih prilika preko Selimovića, Karića i Dedića, a najbolja je bila ona Selimovića koji je promašio prazan gol.U drugom poluvremenu gosti su imali najbolju priliku za smanjenje rezultata nakon igranja rukom Kazazića u šesnaestercu Čelika, ali je Sulejman Smajić sa bijele tačke šutirao pored gola.

NK ČELIK: Adilović, Bureković, Kojić, Kazazić, Jusić, Bajraktarević, Dedić, Pezer, Selimović, Karić i Popović. Još su igrali: Bukvić, Hećo, Dujmović, G. Popović, Duraković, Barać, Huseinspahić, H. Adilović, Pašalić, Šabanović, Garanović, Grahovac i Lekić.

FK OLIMPIC: Hamzić, Gligorov, Regoje, Karić, Muharemović, Pandža, Raščić, Handžić, Brković i Bogičević. Još su igrali: Fejzić, Smajić, Jusufović, Perreira, Demir, Videkanić, Čomor, Imamović i Osmanagić.

 

sportzdk.ba

 

foto:klix.ba

Share