Čelik minimalno slavio protiv Cibalije

Pobjedom nad ekipom Cibalije iz Vinkovaca rezultatom 1:0, nogometaši Čelika okončali su drugi dio priprema u Međugorju. U hercegovačkom sportskom centru crveno-crni su odigrali pet mečeva i zabilježili tri pobjede i dva remija.
Pobjedonosni pogodak na današnjem meču postigao je Emir Jusić u 73. minuti. Kapiten Čelika glavom je sa nekih pet-šest pogodio glavom gol Cibalije na ubačaj Safeta Šivšića iz kornera.
Čelik je u ovom nastupio u sljedećem sastavu: Ratko Dujković, Elvis Sadiković, Bojan Regoje, Emir Jusić, Safet Šivšić, Duško Sakan, Semir Pezer, Anes Haurdić, Aldin Šišić, Danijal Brković, Haris Dilaver. U drugom poluvremenu su još igrali: Branislav Ružić, Aldin Đidić, Haris Hećo, Anes Duraković i Eldin Mašić.
Zbog povrede nisu nastupili Fenan Salčinović, Joco Stokić i Vernes Islamagić. Šef struke NK Čelika Nedim Jusufbegović odmarao je Mahira Karića, Senada Husića, Armina Duvnjaka te Tarika i Hanana Adilovića. Čelik  će 25. februara na Bilinom polju u 17 sati na otvaranju drugog dijela sezone igrati pritiv vodeće ekipe u Premijer ligi BiH – mostarskog Zrinjskog. Do tada, Čelik će odigrati još jedan pripremni meč. Biće to 18. februara protiv Kozare iz Gradiške na Bilinom polju.   (M.P.)

 

Share