BPS Zenica poručio vijećnicima: Uozbiljite se!

Iz Bosanskohercegovačke patriotske stranke Sefer Halilović u saopštenju za javnost ukazuju kako se u posljednje vrijeme u radu Gradskog vijeća događaju nevjerovatne stvari koje nemaju veze sa politikom i djelovanjem političkih stranaka i njihovih predstavnika u Gradskom vijeću.

Gradsko vijeće grada Zenica radi u frustrirajućoj atmosferi, u kojoj se svi takmiče kako će drugoga dočekati sa što više pogrdnih riječi, optuživanja i dokazivanja ističu iz BPS-a.

Govornica i taj hram “demokratije” nisu ničija babovina te vas pozivamo poručuju iz BPS-a da se uozbiljite i konačno počnete da radite u skladu sa dobrom praksom demokratije i demokratskih procesa. Bavite se pitanjima građana Zenice, ne unosite nemir i paniku među građane, navodi se u saopštenju u kojem podsjećaju i gradonačelnika da je on izvršna a ne zakonodavna vlast i da treba da se ponaša u skladu sa temeljnim principima demokratije. Iz BPS-a predlažu da se više ne emituju sjednice vijeća i traže da se smjeni postojeća etička komisija te izabere nova kojoj treba dati zadatak da svojim mjerama i novim pravilnikom o radu, poduči i sankcioniše, kako gradonačelnika tako i većinu gradskih vijećnika koji se ponašaju bahato, drsko, nekulturno, a ne u skladu sa kulturom dijaloga, borbe snagom argumenata i radom za interes onih koji su ih izabrali, navode iz BPS-a.

 

 

 

Share