Zeničko pozorište konačno prilagođeno invalidnim osobama

U sklopu zgrade Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici danas je pušten u upotrebu novougrađeni pristupni lift i izgrađeni mokri čvor namijenjen osobama sa invaliditetom, čime je invalidnim osobama omogućena pristupačnost zgradi zeničkog pozorišta.

Ovaj projekat nazvan „Zenica, grad kulture za sve“ zajednički su realizovali Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize , Udruženje ratnih vojnih invalida i paraplegičara na nivou ZDK i Bosansko narodno pozorište, a ukupnim sredstvima od oko 70.000 KM finansirali su ga po pola ZDK i Grad Zenica.

-Pozorište u Zenici iako reprezentativan objekat kulture, dosada je bila jedina kulturna ustanova u gradu koja nije bila lako dostupna invalidnim osobama, ali zajedničkim trudom uspjeli smo na našu radost riješiti i ovaj problem, ističe Harun Aliefendić, predsjednik Upravnog odbora kantonalnog Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize, izražavajući uvjerenje da će udruženim snagama na ovaj način i ubuduće rješavati poteškoće ove populacije. (V.J.)

 

bnp_rampa01 bnp_rampa03 bnp_rampa04

 

 

 

Share