Nagrađena predstava „Ivica i Marica“ izvedena u okviru Dječije nedjelje sa lutkama u Bosanskom narodnom pozorištu

Nakon jučeranjeg gostovanja predstave „Put do čarolije“ u režiji Miroljuba Mijatovića u Novom Travniku, održana je lutkarska radionica „Napravi svoju lutku zijevalicu“ u 17 i u 18 sati u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica. U ovim zanimljivim radionicama je učestvovalo pedeset učesnika, a voditelj radionica je bio Miroljub Mijatović.

Danas, pretposljednji dan obilježavanja Dječije BNP-ove nedjelje sa lutkama u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica će biti izvedena predstava „Ivica i Marica“ u režiji Todora Valova i u produkciji Dječijeg pozorišta Subotica.

Prethodni dan, Grand prix skulpturu Zlatna anima “Radoslav Lazić” za najbolju predstavu na 18. međunarodnom festivalu profesionalnih lutkarskih pozorišta za decu “Lut fest 2017” stručni žiri dodelio je predstavi „Ivica i Marica“, Dečijeg pozorišta Subotica.

Naime, „Ivica i Marica“ je klasična bajka, koja je ovoga puta ispričana na zanimljiv način i koja je oživljena sa lutkama, te samim tim pruža najmlađima magičan pozorišni pristup ovoj bajki.

Sutra, posljednjeg dana obilježvanja Dječije BNP-ove nedjelje sa lutkama u 11 sati na Maloj sceni „Žarko Mijatović“, a u okviru programa Mali MESS će biti odigrana lutkarska predstava Bosanskog narodnog pozorišta Zenica „Prodani smijeh“ u režiji Darka Kovačovskog.

 

Služba za odnose s javnošću BNP Zenica

 

 

 

 

Share