BNP: Gluha svadba večeras u Zavidovićima

Bosansko narodno pozorište Zenica sa svojom predstavom „Gluha svadba“, u režiji Lajle Kaikčije, večeras gostuje u Zavidovićima, gdje će publika imati priliku da uživa u predstavi koja ima sposobnost da nasmije, ali i postavi neka od esencijalnih životnih pitanja. Višestruko nagrađivana predstava se večeras izvodi u 19 sati u Centru za kulturu Zavidovići. Naime, kako je BNP krovna teatarska kuća u Ze-do kantonu, tako već godinama svoje predstave izvodi na scenama centara za kulturu širom Kantona.

Ovaj pozorišni komad bavi se sudbinom čovjeka na čija se pleća gomilaju silni problemi, ali on, uprkos svemu, traga za slobodom, srećom i ljubavi. Priča je o svakodnevnom životu, ali je predstavljena kroz crni humor koji će ukazati ljudima da su snažni i da se mogu braniti od slabosti društva. U predstavi nastupa veći broj pozorišnog ansambla, ansambl Dječije scene, te grupa muzičara.

U predstavi igraju Selma Mehanović, Nusmir Muharemović, Muhamed Bahonjić, Milenko Iliktarević, Faketa Salihbegović-Avdagić, Uranela Agić-Burina, Lana Delić, Saša Handžić, Sabina Kulenović, Enes Salković, Ištvan Gabor, Miroljub Mijatović, Adis Mehanović, Zlatan Školjić, Ermina Nišić-Kurevija, Igda Jarić/Lamija Prguda, Edin Begović, Almir Pekmez, Zanin Berbić.

 

Služba za odnose s javnošću BNP Zenica

 

 

 

 

 

 

Share