BiH se oprostila od Nedeljka Radića i Armina Salkića

Uz visoke vojne počasti danas su u Preočici kod Viteza i Nevesinju sahranjeni pripadnici Oružanih snaga BiH Armin Salkić i Nedeljko Radić. Oni su stradali u terorističkom napadu u sarajevskom naselju Rajlovac, napadu koji je izveo Enes Omeragić.

Pripadnik Oružanih snaga BiH Nedeljko Radić (34) danas je sahranjen na gradskom groblju u rodnom Nevesinju uz najviše vojne počasti.U ime porodice Radić od tragično nastradalog Nedeljka oprostila se njegova sestra Daliborka Kašiković koja je istakla da je teško naći prave riječi kojima bi iskazala tugu i bol za jedinim bratom. Zamjenik načelnika Operativnog štaba za operacije Oružanih snaga BiH general-major Mirko Tepšić rekao je novinarima nakon sahrane da su u strašnom terorističkom činu, koji je bio uperen protiv Oružanih snaga, stradala dva vojnika koji su svoj poziv radili pošteno i profesionalno.Sahrani Nedeljka Radića, osim porodice i velikog broja građana Nevesinja i Hecegovine, prisustvovali su zamjenik ministra odbrane BiH Boris Jerinić, poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske, pripadnici Oružanih snaga i muftija mostarski Salem Dedović.

Vojnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine Armin Salkić ukopan je danas uz vojne počasti na mezarju u mjestu Preočica u općini Vitez.Dženazu namaz predvodio je vojni muftija Hadis ef. Pašalić, koji je kazao da cijela BiH danas tuguje zbog ovog gubitka.Pašalić je istaknuo da terorizam ne poznaje vjeru i naciju, te je pozvao sve u BiH da ostanu dostojanstveni i odlučni da ga zaustave.Kazao je i da su Ministarstvo obrane i Oružane snage primjer jedinstvene BiH, naglasivši da su Oružane snage spremne suprotstaviti se svima koji ugroze cjelovitost, multikulturalnost i život u BiH.Vojni muftija je pozvao sve da ne zaborave obitelj Armina Salkića.  (bhrt.ba)

Share