BH Telecom uručio donaciju Kantonalnoj bolnici Zenica

Kantonalnoj bolnici u Zenici danas su predstavnici kompanije BH Telecom kao donaciju uručili vaučer u iznosu od 100.000 maraka, za finansiranje programa i aktivnosti nabavke medicinskih uređaja i opreme. Donaciju je pomenuta kompanija dodijelila prema javnom konkursu iz prošle godine, a Kantonalna bolnica u Zenici jedna je od 32 institucije, koje su ispunile uslove pomenutog konkursa.

-Ova sredstva namijenili smo za potrebnu opremu i dalji razvoj eksplantacijskog programa, što će nam pomoći da se i registrujemo kao eksplantacijski centar, najavio je direktor Kantonalne bolnice , primarijus doktor Rasim Skomorac,zahvaljujući se na donaciji.

– U prošloj godini kao društveno odgovorna firma, naša kompanija iz ostvarene dobiti izdvojila je milion maraka prije svega za Zemaljski muzej, za 18 javnih kuhinja, a ostatak sredstava je usmjeren u kantonalne i federalne zdravstvene ustanove, rekao je Mirsad Zaimović, generalni direktor BH Telokoma, napominjući da je to samo dio donacija, koje je ova kompanija realizovala i prošle,ali i prethodnih godina, najavljujući da će ovakve projekte nastaviti i ubuduće.      (V.J.)

 

 

Share