ArcelorMittal Zenica ozvaničio 3 značajna projekta

Kompanija ArcelorMittal Zenica organizovala je danas ceremoniju puštanja u rad tri značajna projekta. Radi se o okolišnom projektu – Hibridni filter u pogonu Aglomeracija,vrijednosti 6 miliona KM,okolišnom projektu – Nova zasipna mašina u pogonu Koksara,vrijednom 8,4 miliona KM,te Projektu razvoja novog proizvoda  – Rebro u koturu u pogonu Valjaonice,vrijednom 10,4 miliona KM.

ArcelorMittal Zenica je ozvaničio puštanje u rad tri nova projekta vrijedna više desetina miliona maraka,sa kojima se u značajnoj mjeri poboljšava kvalitet životne i radne sredine.Svečanosti su prisustvovali visoki Federalni zvaničnici,među kojima i minitri 3 ministarstva,kantonalni i dužnosnici Grada Zenice, kao i  predstavnici najvišeg menadžmenta ArcelorMittal Grupe i poslovni partneri zeničkog Mittal-a.Generalni direktor zeničkog Mittal-a, Biju Nair je izrazio zadovoljstvo uspješno okončanim poslovima ,te najavio nove investicije u okolišne projekte.U sva tri realizovana projekta ArcelorMittal Zenica partneri su bili bh privredni subjekti,a najviše su bile zastupljene firme iz Zenice.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović  je učesnicima ceremonije poručio, da ovom Gradu trebaju nova radna mjesta i čišći okoliš,a to se ovim najnovije realizovanim projektima i obistinjuje.

ArcelorMittal Zenica u BiH posluje 12 godina,sa direktno zaposlenih oko 2.400 radnika,a ukupna investicija od 2004. godine procjenjuje se na oko 325 miliona KM,pri čemu je investicija u zaštitu životne sredine na iznosu preko 100 miliona KM.Ukupna investicija u lokalnu zajednicu od 2004. godine je preko 2 miliona KM,sa više od 280 projekata.   (Š.B.)

 

 

 

Share