Ambasador Italije u posjeti Univerzitetu u Zenici

Nikola Minasi, ambasador Italije u BiH u pratnji svojih saradnika, posjetio je danas zenički Univerzitet, gdje je organizovan sastanak sa predstavnicima ove visokoškolske ustanove na čelu sa rektorom, profesorom doktorom Dževadom Zečićem.

-Danas smo dogovorili potpisivanje sporazuma o saradnji između zeničkog i Univerziteta u Torinu, kao i uvođenje italijanskog jezika kao izbornog predmeta studentima u Zenici, što će im kasnije omogućiti da nađu posao u italijanskim firmama, koje se nalaze u BiH, navodi Nikola Minasi, ambasador Italije u našoj zemlji, ističući da je Vlada Italije zadovoljna i spremna da se ova saradnja produbi.

Ovo je potvrdio i profesor doktor Dževad Zečić, rektor Univerziteta u Zenici, napominjući da je konkretnije razgovarano o saradnji između zeničkog Medicinskog fakulteta i ovdašnje Kantonalne bolnice sa bolnicom i Medicinskim fakultetom u Torinu.

Ambasador Italije danas je uručio i certifikate za 28 studenata završenika ovogodišnjeg kursa italijanskog jezika, koji je u saradnji sa ambasadom Italije u našoj zemlji i italijanskim Ministarstvom vanjskih poslova realizovan u Zenici od 18. do 30. juna. (V.J.)

Share