Potresni apel Mirsada Polje, oca malene Sajjre

Mirsad Poljo, otac hrabre 11-godišnje djevojčice Sajjre, koja je prije dvije godine doživjela tešku saobraćajnu nesreću na jednoj od najprometnijih saobraćajnica u Zenici, objavio je apel, izazvan teškim riječima zlonamjernika, koji su u njegovoj tragediji i dugotrajnoj borbi za život i zdravlje svoje kćerke, vidjeli povod za ogovaranja i izmišljene scenarije o zloupotrebi novčanih sredstva prikupljanih u akcijama pomoći za Sajjrino liječenje. Onih koji misle da je od tog novca renovirao kuću, kupio auto “iz ćeifa”, koji su njega i njegovu suprugu, kako kaže, doveli gotovo do ludila. Mirsad Poljo primoran je ponovo apelovati na dobre ljude da njegovoj porodici pomognu u daljem liječenju njihove djevojčice, koja je, nakon nekoliko postupaka transplantacije matičnih ćelija, i dalje vezana za invalidska kolica.

 

– Nikada, ali nikada ne doživjeli našu sudbinu i jecaj svog djeteta, nikada ne uživali na ovaj način, nikada ne prespavali samo jednu noć zbog bolesti vašeg blaga.

 

Jako je teško napisati nesto kratko, a opet opisati sve, ali ovo je zadnji trzaj oca koji je doveden u sami kut, koji ne zna kako dalje, šta dalje, kojeg je više jednostavno stid moliti za pomoć svome djetetu, koji ne zna šta više napisati.

 

Da Bog da se nikada okupali u adaptiranom kupatilu ili ulazili u kuću kroz prilaz adaptiran za vaše dijete, koje je u kolicima, da Bog da nikada ne bili u situaciji da molite za zdravlje svoga prijatelja, kamoli dijeteta.

 

U zadnjih par dana sam razmišljao o svemu, o prekidu akcija, ukidanjem grupe za pomoć, o bijegu ne znam gdje, ali hvala Dragom Bogu, ljubav prema mojoj Sajjri jača je od ičega. Nada koju gajimo je od zlih ljudi bila gotovo srušena, ali zdrav razum, vjera u napredak i vaša podrška su mi pomogli da kažem sebi da nema predaje, da idemo dalje.

 

Toliko puno puta ste bili uz nas, bili naša potpora, da ja nemam riječi da izrazim svoju zahvalnost prema vama, samo molim dragog Boga da niko nikada ne doživi našu sudbinu ili slično…

 

Jednostavno se bojim, strah me kako dalje, šta napraviti, kako postupiti, a opet kako sve to udaljiti od svoje curice koja je ipak velika djevojčica…ne znam…

 

Želim da znate da mi sredstva za transplataciju matičnih ćelija, koja je planirana za januar, uz vašu pomoć imamo, ali bojim se februara, kada nam je potrebno oko 20.000 KM za planirana tri mjeseca u Dubrovniku za rabotik vježbe.

 

Moram da kažem da je ova cifra bez tromjesečnog smještaja. Ja se nadam da će nam ovaj apel pomoći, prije svega da se proširi što dalje. Halalite mi što sam ovako iskren, ali ja izbora nemam, – navodi u svom potresnom apelu Mirsad Poljo. (S.S.)

Share