20 godina TV Zenica

Na Dan državnosti BiH,25. novembar,Televizija Zenica obilježiće 20 godina svog rada i postojanja.Svečanu akademiju u BNP održali smo danas.Bila je to prilika da se sjetimo kako smo počeli,šta smo postali u međuvremenu te da se upitamo šta nam donosi budućnost.Zahvalili smo se ljudima koji su nam pomogli u radu ali i našim uposlenicima koji su na Televiziji od njenog prvog dana. Zaslužnim pojedincima za razvoj RTV Zenica,poslovnim partnerima,te uposlenicima koji su dugi niz godina u kolektivu,uručene su zahvalnice i plakete.Prikazan je i petnaestominutni film,koji je povodom obilježavanja 20 godina TV Zenica pripremio Danko Travar.

 

akademija b akademija c

 

foto:M. Glavaš-M. Tunović

 

Javno preduzeće RTV Zenica formirano je Odlukom Vijeća Općine Zenica od 23. maja 1995. godine, a u njegov sastav ušlo je dotadašnje Preduzeće „Radio Zenica“ d.d. Zenica.RTV Zenica ima tri medija.

Radio Zenica emituje program od 20. juna 1969. godine. Sada ova regionalna radio-stanica emituje program 24 sata dnevno na tri frekvencije: Zona pokrivanja na zemaljskoj mreži je oko milion stanovnika. Program Radio-Zenice emituje se i preko interneta i kablovskih sistema.Televizija Zenica emituje program od 25. novembra 1995. godine. U početku je to bilo preko iznajmljenog predajnika i kanala, a sada Televizija Zenica emituje program na zemaljskoj mreži, putem interneta i kablovskih operatera.Web stranica –rtvze.ba je sve sadržajnija, aktuelnija i uticajnija, a ovom mediju RTV Zenica posvećuje sve veću pažnju u pogledu podizanja kvaliteta i prezentacije sadržaja.

 

NAŠA VIZIJA

 

RTV Zenica se bavi pripremom, proizvodnjom, prenosom i emitovanjem radio i televizijskog programa namijenjenog javnosti.Mi želimo biti nezavisna profesionalna  medijska  organizacija koja  proizvodi  program  po mjeri  zajednice  doprinoseći njenom sveukupnom razvoju.Viziju odražava  slogan „Tu smo zbog vas“.

 

MISIJA

 

Lokalni javni servisi – TV Zenica, Radio Zenica i web portal “rtvze.ba” omogućavaju da stanovnici  Općine Zenica, ali i gledaoci, slušaoci i posjetioci u BiH i širom svijeta dobiju pravovremene i tačne, objektivne i izbalansirane informacije o lokalnim zbivanjima, pojavama i odnosima.Orijentacija je je na lokalne događaje, pojave i odnose u lokalnoj zajednici i omogućavanje svim akterima života i rada u njoj –  pristup u medijima pod jednakim uslovima.RTV Zenica u svojim programima daje širi prostor mnogim pojavama, događajima i njihovim akterima koji ne mogu dospjeti u “veće” medije ili u programe komercijalnih stanica.Iako je po programskoj koncepciji i orijentaciji “lokalno primarno”, sva tri medija RTV Zenica se prate u cijeloj BiH i svijetu ,a  naše informacije preuzimaju drugi mediji.Na taj način uticaj RTV Zenica na informisanje šire javnosti o lokalnim zbivanjima je značajan.Trenutno stalno uposlenih je 36.

 

Share